Ez a weboldal cookie-ket (sütiket) használ, hogy a webáruház megfelelően működjön.

Evidence Prog elektromos radiátor - egyszerű programozással

Energiatakarékos elektromos fűtés klasszikus kivitelben, a legújabb a fejlesztésekkel

A Thermor Evidence Prog egy klasszikus megjelenésű fűtőpanel, amely igazán korszerű elektronikát rejt. Ez az elektromos radiátor nagy pontossággal, a korábbi modellekhez képest még takarékosabban üzemel. A számos hasznos funkció mellett napi és heti programozással, valamint nyitott ablak érzékeléssel is rendelkezik, ráadásul nagyon pontos. Ennek eredményeként a gyártói nyilatkozat szerint akár 25% energiamegtakarításra is képes egy hagyományos mechanikus vezérlésű fűtőtesthez képest. Kiemelkedően könnyen kezelhető, a különféle funkciók, a napi és heti programozás a legtöbb elektromos radiátorénál áttekinthetőbb és egyszerűbb. Konvekciós elven működik, tehát a levegőt melegíti fel, amely ventilátor nélkül áramlik ki a fűtőtest tetején kialakított levegőelosztó nyílásokon. Mivel mozgó alkatrészt nem tartalmaz, teljesen hangtalanul fűt.

Akár 25 % energia megtakarítás.Mitől kezelhető könnyen az Evidence Prog elektromos radiátor? Ezt a fűtőpanelt egy könnyen leolvasható LCD kijelzővel látták el, amin könnyű tájékozódni. A  hőmérséklet beállításához, funkcióválasztáshoz egyszerűen csak a "le" és "fel" nyilakat kell használni. A programozást úgy egyszerűsítették le, hogy az elektromos radiátorba 7 előre megírt programot tápláltak be, amelyek közül egyszerűen csak ki kell választani a napirendünknek legmegfelelőbbet. Ez a heti programozás, mert minden napr külön-külön program választható. Azonban a napi programozás is lehetséges, mert ezeket a programokat módosíthatjuk is az igényeink szerint.

Miért még energiatakarékosabb ez a fűtőpanel? Egyfelől azért, mert nagyon pontosan, akár 0,5 °C-onként állíthatjuk be a kívánt szobahőmérsékletet, így a legkisebb felesleges fűtés is elkerülhető. Másfelöl azért mert a programozás tudatos használatával rengeteg energiaköltség takarítható meg. Emellett a nyitott ablak érzékelés (huzatérzékelés) is segít elkerülni a felesleges fogyasztást. Lényege, hogy automatikusan kikapcsolja az elektromos fűtést, ha fűtőtest hirtelen hőmérséklet esést érzékel (pl. szellőztetés alatt). Tehát azért energiatakarékos, mert nagyon sok felesleges fogyasztás elkerülhető.

A biztonságról, zárt kompozit fűtőbetét borulás- és túlmelegedés érzékelés, valamint IP 24-es védelem gondoskodik. Ez utóbbi miatt az elektromos radiátor akár fürdőszobában is felszerelhető. A fali szerelőkeret a villanyradiátor alaptartozéka, ugyanakkor lábkészlet is rendelhető hozzá, így mint mobil elektromos fűtés is megállja a helyét. A Thermor Evidence Prog fűtőpanelhez 5 év teljes körű garancia jár, amiért se különdíjat nem kell fizetni, sem pedig regisztrálni nem kell.

Rendezés:

Evidence Prog elektromos radiátor 500 W

66.900 Ft 54.990 Ft

Ingyenes szállítás   5 év teljes körű garancia

Kis pipa narancssárga500 W 5 m2-ig  ErP ready elektromos fűtőkészülék a heating webáruházból

IP 24 védettségű, 500 W-os fűtőkészülék kisebb szobákba és fürdőszobába. A hőmérséklet rendkívül pontosan állítható be, napi és heti programozással is rendelkezik.

Gyártói cikkszám: 400560

Evidence Prog elektromos radiátor 1000 W

73.990 Ft 61.990 Ft

Ingyenes szállítás   5 év teljes körű garancia

Kis pipa narancssárga1000 W 6-10 m2-hez   ErP ready elektromos fűtőkészülék a heating webáruházból

Klasszikus elektromos konvektor zárt fűtőbetéttel és fejlett digitális vezérléssel. Egyszerűen kezelhető fűtőpanel, napi és heti programozási lehetőséggel. IP 24 védelmének köszönhetően fürdőszobában is felszerelhető. A hőmérséklet beállítás precízen, 0,5 °C-onként lehetséges. Az 1000 W-os teljesítmény bőven elegendő egy kisebb, nagyjából 10 m2-es szoba kifűtésére.

Gyártói cikkszám: 400561

Evidence Prog elektromos radiátor 1500 W

79.990 Ft 64.990 Ft

Ingyenes szállítás   5 év teljes körű garancia

Kis pipa narancssárga1500 W 11-15 m2-hez  ErP ready elektromos fűtőkészülék a heating webáruházból

Energiatakarékos elektromos fűtés akár fürdőszobába is, IP 24 védelemmel. Klasszikus megjelenésű fűtőpanel, napi és heti programozással, precíz hőmérséklet beállítással. Az 1500 W-os teljesítmény biztos garancia egy közepes alapterületű, 15 m2-es helyiség kifűtésére.

Gyártói cikkszám: 400619

Evidence Prog elektromos radiátor 2000 W

89.990 Ft 69.990 Ft

Ingyenes szállítás   5 év teljes körű garancia

Kis pipa narancssárga2000 W 16-20 m2-hez  ErP ready elektromos fűtőkészülék a heating webáruházból

Klasszikus megjelenésű elektromos konvektor, rendkívül precíz vezérléssel, napi és heti programozással, zárt fűtőbetéttel. Az energiatakarékos működés érdekében a szobahőmérséklet 0,5 °C-os lépésekben állítható be. A 2000 W teljesítmény 20 m2-es helyiségig garantálja, hogy még a legnagyobb hidegben is biztosított legyen a kellemes benti hőmérséklet.

Gyártói cikkszám: 400621

Lehet egy elektromos radiátor egyszerűen kezelhető és energiatakarékos egyszerre?

Kényelem és biztonságIgen. Az köztudott, hogy az elektromos fűtés közel 100% hatásfokkal működik. De akkor hogyan lehet energiatakarékos? Az elektromos fűtés csakis úgy lehet energiatakarékos, ha minden felesleges fűtést mellőzünk: nem fűtünk, ha nem vagyunk otthon vagy szellőztetünk, hajszálpontosan állítjuk be a kívánt hőfokot, pont úgy ahogy jól esik, de egy kicsit sem többre. Akár kisebb hőmérsékletre is állítjuk a villanyradiátort éjszakára. Ehhez persze olyan technológia kell, ami lehetővé teszi, hogy a villanyradiátor tényleg pontosan tartsa a hőmérsékletet és az is jól jön, ha nem kézi beállítással kell folyamatosan gondoskodnunk a lekapcsolásról, vagy a csökkentett hőmérséklet beállításáról. Erre az elektromos radiátor programozása nyújt megoldást, ami sajnos a legtöbb fűtőkészülék beállítását nagyon bonyolulttá teszi. A Thermor Evidence Prog fűtőpanel tervezésekor igyekeztek a programozást a lehető legegyszerűbbé tenni, ezért minden napara külön-külön 7 db gyárilag betáplált program közül lehet választani. Ezek közül a legtöbb esetben találhatunk megfelelő beállítást. Ha mégse találnánk, az egyes napi programok tetszés szerint módosíthatók. Így már sokkal egyszerűbb az energiamegtakarítás.


Mégis mennyivel gazdaságosabb az elektromos fűtés ezzel a fűtőpanellel?

Energiatakarékos működésA Tehermor Evidence Prog fűtőpanel nem csak a programozhatóság miatt gazdaságos elektromos fűtés, hanem a nagyon pontos szabályozása miatt is. A beépített termosztát már nagyon kis hőmérséklet változásra is reagál, ráadásul a legtöbb villanyradiátorral ellentétben a szobahőmérsékletet 0,5°C-os lépésenként állíthatjuk be. És már 0,5 °C is számít, ha például már 21,5 °C-on is jó a hőérzetünk, teljesen felesleges 22 °C-ot beállítani. Ezzel áramot és pénzt spórolhatunk meg. Hogy pontosan mennyit? Erre a kérdésre nem lehet felelős választ adni, mert a felhasználási körülmények és a felhasználási szokások igen eltérőek. Ezért a gyártó az energiamegtakarítás mértékének meghatározásakor egy viszonyítási alapot használ. Ez a viszonyítási alap egy ugyanilyen rendszerű mechanikus (bimetálos) vezérléssel ellátott fűtőpanel. Ehhez képest, ha tudatosan használjuk a Thermor Evidence Prog elektromos radiátor funkcióit, akár 25 %-os energiamegtakarítást is elérhetünk. Meg kell azonban jegyezni azt is, hogy egy mechanikus termosztáttal szerelt elektromos konvektor is már eleve gazdaságosabban üzemeltethető, mint például egy klasszikus olajradiátor.


Klasszikus kivitelű konvekciós elektromos fűtés - fűtőpanel zárt fűtőbetéttel

Francia formatervezésEz a francia tervezésű fűtőpanel teljesen klasszikus megjelenésű, vékony kivitelű, sima előlappal. A levegő a készülék alján áramlik be és az előlapon kialakított nyílásokon keresztül távozik. A kilépő nyílások a meleg levegőt enyhén lefelé terelik a lehető legjobb hőmérsékleteloszlás érdekében. Mint e A zárt, diffúz fűtbetét nem izzik és nem is ráz.lektromos konvektor is ismert, csak meleg levegővel fűt. A konvekciós fűtés előnye, hogy nem igényel ventilátort, ezért teljesen hangtalan, mégis gyorsan meleget ad. Az ilyen elektromos fűtés előnye, hogy jól szabályozható, ami a gazdaságos energiafelhasználáshoz nélkülözhetetlen. A fűtőtest porfestett acéllemezből készül, ami rendkívül tartós, műanyag elemekkel csak a legszükségesebb helyeken találkozhatunk. Az egyszerű kivitelű elektromos konvektorokkal ellentétben ez a fűtőpanel zárt, kompozit díffúz hőleadásű fűtőelemmel rendelkezik. Ez a fűtőelem nem izzó fűtőszál, hanem egy alumínium bordázattal ellátott igen nagy hőleadó felülettel rendelkező egység. A zárt fűtőbetét bordázata nincs közvetlenül áram alatt, ezért jóval biztonságosabb mint a fűtőszál, nem égeti a port, rendkívül hatékony és hosszú évekik, vagy akár évtizedekig is üzemképes.


A falra kell szerelni vagy ez a készülék mobil elektromos radiátor?

FelhasználóbarátA Tehermor Evidence Prog fűtőpanel alapvetően fali fűtőpanel amely fő fűtésre lett tervezve. Éppen ezért a gyári csomagban talál egy fali tartókeret ami alaptartozék. A fali keret 2-4 tiplivel és csavarral egyszerűen a falra lehet rögzíteni, maga a fűtőtest pedig erre pattintható fel. Nagyon előnyös, hogy takarítás során a fűtőkeret eltávolítása nélkül is könnyedén leakasztható maga a fűtőkészülék. Ugyanakkor mobil elektromos radiátor isA mobil használthoz a lábkészletet külön kell megrendelniVillanyszerelő nem szükséges, elegendő egy meglévő konnektor, mert készre szerelt villásdugóval szállítjukFontos a biztonság ezért a fűtőkészülék:

  • IP 24 védettségű (véletlen fröccsenő víz ellen védett)
  • Borulásvédelemmel rendelkezik
  • Túlmelegedés érzékelővel ellátott